admin
zawartość Twojego koszyka
0 szt.  o wartości: 0,00 zł
Koszyk
Kategorie
Promocje
Zobacz wszystkie
Język
Polski Angielski Niemiecki Rosyjski
Informacje
Kontakt
Tel
+48 61 8145 560
Tel
+48 605 579 003
Godziny działania sklepu
8-16
Wyszukiwanie
Szukana fraza:
Przedział cenowy:
do
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 257 Gości
 online.
Woda w chlebie na półce sklepowej, jak oznaczyć wodę na etykiecie, kolejność wod
Woda w chlebie na półce sklepowej
W dniu 25 października 2011 r. Parlament Europejski i Rada przyjęły rozporządzenie
(UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat
żywności (zwane dalej „rozporządzeniem w sprawie informowania o żywności”).
Rozporządzenie w sprawie informowania o żywności zmienia obowiązujące w Unii
przepisy dotyczące etykietowania żywności, aby umożliwić konsumentom dokonywanie
świadomych wyborów i bezpieczne stosowanie żywności, a jednocześnie zapewnić
swobodny przepływ legalnie wyprodukowanej i wprowadzonej do obrotu żywności.

Nowe przesisy unijne, Dyrektywa UE 1169/2011  określa parametry dla etykiet, zmiany obowiązują od 29 czewca 2013 roku

Woda w chlebie na półce sklepowej.
Wielu piekarzy ma duże problemy z szybkim określeniem ilości wody w gotowym produkcie a co przez to idzie ustalenia prawidłowego składu (kolejności na etykiecie).
Dyrektywa wymaga podawania ilości poszczególnych składników w kolejności malejącej.
Podam prosty sposób by określić to w kilka sekund.
W chlebie pszennym prawidłowo wypieczonym jest 41-42 % wody.
Przykładowy skład z komentarzem Składniki: mąka pszenna ( w chlebie pszennym powinno być jej 90%), woda, drożdże, sól
w mieszanym pszenno żytnim około 45% wody
Przykładowy skład : mąka pszenna, woda, mąka zytnia, drożdże , sól
 
Sortuj produkty wg:
Brak produktów
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Nowości
Zobacz wszystkie
Recenzje
Promocje
Etykieta prostokątna samoprzylepna
Etykieta prostokątna samoprzylepna

0,04 zł
0,03 zł (netto)
0,03 zł (brutto)
3656145 wywołań od 02 wrzesień 2006