admin
zawartość Twojego koszyka
0 szt.  o wartości: 0,00 zł
Koszyk
Kategorie
Promocje
Zobacz wszystkie
Język
Polski Angielski Niemiecki Rosyjski
Informacje
Kontakt
Tel
+48 61 8145 560
Tel
+48 605 579 003
Godziny działania sklepu
8-16
Wyszukiwanie
Szukana fraza:
Przedział cenowy:
do
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 9 Gości
 online.
Woda w chlebie na półce sklepowej, jak oznaczyć wodę na etykiecie, kolejność wod
Woda w chlebie na półce sklepowej
W dniu 25 października 2011 r. Parlament Europejski i Rada przyjęły rozporządzenie
(UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat
żywności (zwane dalej „rozporządzeniem w sprawie informowania o żywności”).
Rozporządzenie w sprawie informowania o żywności zmienia obowiązujące w Unii
przepisy dotyczące etykietowania żywności, aby umożliwić konsumentom dokonywanie
świadomych wyborów i bezpieczne stosowanie żywności, a jednocześnie zapewnić
swobodny przepływ legalnie wyprodukowanej i wprowadzonej do obrotu żywności.

Nowe przesisy unijne, Dyrektywa UE 1169/2011  określa parametry dla etykiet, zmiany obowiązują od 29 czewca 2013 roku

Woda w chlebie na półce sklepowej.
Wielu piekarzy ma duże problemy z szybkim określeniem ilości wody w gotowym produkcie a co przez to idzie ustalenia prawidłowego składu (kolejności na etykiecie).
Dyrektywa wymaga podawania ilości poszczególnych składników w kolejności malejącej.
Podam prosty sposób by określić to w kilka sekund.
W chlebie pszennym prawidłowo wypieczonym jest 41-42 % wody.
Przykładowy skład z komentarzem Składniki: mąka pszenna ( w chlebie pszennym powinno być jej 90%), woda, drożdże, sól
w mieszanym pszenno żytnim około 45% wody
Przykładowy skład : mąka pszenna, woda, mąka zytnia, drożdże , sól
 
Sortuj produkty wg:
Brak produktów
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Nowości
Zobacz wszystkie
Recenzje
Promocje
Podkładka 40 x 30 proste brzegi
Podkładka 40 x 30 proste brzegi

3,60 zł
2,60 zł (netto)
3,20 zł (brutto)
3590468 wywołań od 02 wrzesień 2006